Termékek Menü

Szakértői blog

2018. 12. 22. 11:50:11
2018. 11. 26. 16:48:22

Közeleg a karácsony, úgyhogy arra gondoltunk, hogy mi is megajándékozzuk az igazán lelkes vásárlóinkat!

 

 

 

 

2018. 10. 05. 15:37:10

A legtöbb „régi” akvarista el sem tudja képzelni medencéjét egy valamirevaló légpumpa nélkül. Az akvarizálás kezdetén valóban ezek biztosították a technikát. De manapság is mindig szükség van rájuk?

 

 

 

2018. 10. 02. 14:33:55

Meglepő és kellemetlen látvány, ha a víz habzik. Legtöbbször ott fordul elő, ahol víz csobog a tóba, pl. a patak csatlakozásánál, a szökőkutak körül, vagy ahol a szűrőből visszaérkezik a víz, de szép lassan elterjedhet a teljes vízfelületen is. A habzás nem csak kellemetlen látvány, de sajnos valamilyen vízproblémára is utal.

 

 

2018. 09. 17. 11:54:40

Ha még nem találkoztunk ezekkel a kis fehér színű férgekkel,akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat,
hisz a legprofibb akváriumokban is megjelenhet.

Hogy mik is ezek? Ártalmasak-e az akváriumunk élővilágára? Meg kell-e szabadulnunk tőlük? Ha igen, akkor hogyan?
Rengeteg ezekhez hasonló kérdéseket kapunk. Most egy rövid cikket szeretnénk ennek a témának szentelni, hogy segítsünk kedves olvasónknak.

 

2018. 09. 05. 10:33:40

Ősszel, amikor az időjárás még nem fordul valóban hidegre, folytathatjuk a nyáron is végzett szokásos karbantartást, és a halakat is a nyáron megszokott módon etethetjük.Az ősz azonban a téli szezonra történő felkészülés időszaka is.

 

 

2018. 08. 24. 11:11:40

A halak vízben élnek, kopoltyúval lélegeznek, ezt mindenki tudja… Miért fordul elő mégis, hogy a felszínre jönnek, és láthatóan légköri levegő után kapkodnak?

Ez sajnos mindig valamilyen PROBLÉMÁT jelent. A halak nem tudnak elég vízben oldott oxigént felvenni a kopoltyúikkal, így először a felszín közelébe jönnek (ahol több az oldott oxigén, mint a mélyebb rétegekben), majd ha ez sem segít, a felszínen „tátognak”.

2018. 06. 04. 15:52:20

Haleleség manapság igen sokféle kapható, az egészen olcsóktól azokig, amelyek kilónkénti ára a legdrágább kutyatápokéval vetekszik.
Melyiket érdemes választani?
Mitől olcsó az olcsó, és mitől jó minőségűek a kiválóak?
Érdemes halaink táplálékát is éppolyan körültekintően kiválasztani, mint a sajátunkat, ha egészséges és látványos halakat szeretnénk tartani.

2018. 03. 22. 16:03:03

Sok családban a Húsvét is alkalom lehet arra, hogy újabb házi kedvencet vásároljanak. Ez nem feltétlenül rossz ötlet, HA kellő mérlegelés előzi meg, és nem csak rövid ideig tartó fellángolás
Bármilyen állatot fogadunk be vagy vásárolunk, előzően meg kell ismernünk az adott faj igényeit. Csak kellő ismeretek birtokában dönthetünk afelől, hogy vállalni tudjuk-e az állat tartását annak várható élettartamának teljes idejére.

Az alábbiakban a három legnépszerűbb kisállatról adunk néhány praktikus megfontolandó szempontot. A lentiek nem adnak teljes körű információt az adott fajok tartásáról, mégis sokat segíthetnek a legmegfelelőbb kedvenc kiválasztásában.

2018. 03. 09. 15:59:18 Siklósi István

A „komplett” akváriumok egyszerű megoldást kínálnak azoknak, akik épp elkezdik a díszhaltartást. A készletek tartalmaznak minden technikai felszerelést: világítást, szűrőt, fűtőt, amire szükségünk lesz, otthon csak össze kell állítani mindent. Nem túl bonyolult dolog, és ha jó kereskedést választunk, biztosan segíteni is fognak az első lépések megtételében. Az 54 literes medencék szinte minden díszállat-boltban ott vannak, egyre inkább elérhető áron.

 

Gyártók
Kövess minket!

Kövess minket a Pinteresten is!  Kövess minket a Facebookon is!  Kövessen minket GooglePlus-on is!  Kövess minket a Blogunkon is!