Termékek Menü

Szakértői blog

2019. 07. 19. 12:57:50

Ígértem, hogy megosztok pár tapasztalatot tóépítéssel kapcsolatban, amit az évek folyamán halmoztam fel. 5 éve foglalkozom tavakkal, ami azt jelenti, hogy évente 30-40 különböző tóval találkozom. Az elmúlt években az emberek egyre többet olvasnak az építés folyamatáról, mielőtt belevágnak, de még így is vannak olyan visszatérő problémák, amikre nem gondolnak.

Most összeszedem nektek pár szóban, hogy milyen hibákkal találkozom nap mint nap és hogyan tudjátok majd ezeket kiküszöbölni.

2019. 06. 20. 14:00:00 István

  A foszfát tartalmú anyagok koncentrációja a kerti tóban gyakran 10 - 500-szorosa a természetes szintnek, ez pedig a nemkívánatos algák robbanásszerű elszaporodásához vezet. Különösen a lebegő és a fonalas alga lehet ilyen...

2019. 06. 17. 00:00:00 Móni

Sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan is kell a kerti tavunkba a mocsári növényeket elültetni. Egyáltalán el kell-e ültetni, vagy elég csak a kavicsba berakni.  A megvásárolt növényeket át kell-e ültetni.

Hát vegyük sorba, hogy mit is kell tenni miután megszereztétek az áhított mocsári növényeket.

2018. 10. 05. 15:37:10

A legtöbb „régi” akvarista el sem tudja képzelni medencéjét egy valamirevaló légpumpa nélkül. Az akvarizálás kezdetén valóban ezek biztosították a technikát. De manapság is mindig szükség van rájuk?

 

 

 

2018. 10. 02. 14:33:55

Meglepő és kellemetlen látvány, ha a víz habzik. Legtöbbször ott fordul elő, ahol víz csobog a tóba, pl. a patak csatlakozásánál, a szökőkutak körül, vagy ahol a szűrőből visszaérkezik a víz, de szép lassan elterjedhet a teljes vízfelületen is. A habzás nem csak kellemetlen látvány, de sajnos valamilyen vízproblémára is utal.

 

 

2018. 09. 17. 11:54:40

Ha még nem találkoztunk ezekkel a kis fehér színű férgekkel,akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat,
hisz a legprofibb akváriumokban is megjelenhet.

Hogy mik is ezek? Ártalmasak-e az akváriumunk élővilágára? Meg kell-e szabadulnunk tőlük? Ha igen, akkor hogyan?
Rengeteg ezekhez hasonló kérdéseket kapunk. Most egy rövid cikket szeretnénk ennek a témának szentelni, hogy segítsünk kedves olvasónknak.

 

2018. 09. 05. 10:33:40

Ősszel, amikor az időjárás még nem fordul valóban hidegre, folytathatjuk a nyáron is végzett szokásos karbantartást, és a halakat is a nyáron megszokott módon etethetjük.Az ősz azonban a téli szezonra történő felkészülés időszaka is.

 

 

2018. 08. 24. 11:11:40

A halak vízben élnek, kopoltyúval lélegeznek, ezt mindenki tudja… Miért fordul elő mégis, hogy a felszínre jönnek, és láthatóan légköri levegő után kapkodnak?

Ez sajnos mindig valamilyen PROBLÉMÁT jelent. A halak nem tudnak elég vízben oldott oxigént felvenni a kopoltyúikkal, így először a felszín közelébe jönnek (ahol több az oldott oxigén, mint a mélyebb rétegekben), majd ha ez sem segít, a felszínen „tátognak”.

2018. 06. 04. 15:52:20

Haleleség manapság igen sokféle kapható, az egészen olcsóktól azokig, amelyek kilónkénti ára a legdrágább kutyatápokéval vetekszik.
Melyiket érdemes választani?
Mitől olcsó az olcsó, és mitől jó minőségűek a kiválóak?
Érdemes halaink táplálékát is éppolyan körültekintően kiválasztani, mint a sajátunkat, ha egészséges és látványos halakat szeretnénk tartani.

2018. 03. 22. 16:03:03

Sok családban a Húsvét is alkalom lehet arra, hogy újabb házi kedvencet vásároljanak. Ez nem feltétlenül rossz ötlet, HA kellő mérlegelés előzi meg, és nem csak rövid ideig tartó fellángolás
Bármilyen állatot fogadunk be vagy vásárolunk, előzően meg kell ismernünk az adott faj igényeit. Csak kellő ismeretek birtokában dönthetünk afelől, hogy vállalni tudjuk-e az állat tartását annak várható élettartamának teljes idejére.

Az alábbiakban a három legnépszerűbb kisállatról adunk néhány praktikus megfontolandó szempontot. A lentiek nem adnak teljes körű információt az adott fajok tartásáról, mégis sokat segíthetnek a legmegfelelőbb kedvenc kiválasztásában.

Kövess minket!

Kövess minket a Pinteresten is!  Kövess minket a Facebookon is!  Kövessen minket GooglePlus-on is!  Kövess minket a Blogunkon is!

Gyártók